2021-07-28 08:00:22• hírek • Erdélysport.hu

Két erdélyi és öt anyaországi magyarral elindult a 18. Red Bull Romaniacs

Foto: facebook.com/ManiGyenes
Foto: facebook.com/ManiGyenes

A világ legnehezebb hard enduro motorversenyének tartott megmérettetés több újdonsággal is „sokkolja” az indulókat.

Július 27-én útjára indult a 18. Red Bull Romaniacs, a szakértők szerint a világ legnehezebb hard enduro motorversenye. Az öt napos viadalra két erdélyi magyar, Józsa Norbert Levente és Gyenes Emánuel mellett összesen öt anyaországi versenyző nevezett be.

Az RBR helyszíne a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az erdélyi Nagyszeben környékén fekvő hegyek meredek, patakmedrekkel, kidőlt fákkal, sziklákkal szabdalt emelkedői és lejtői, a szervezők azonban több újdonsággal is várják a versenyzőket.

A legfontosabb, hogy beépítettek egy, a Dakarról is jól ismert Maraton-szakaszt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 2. és a 3. versenynap között a szervizcsapatok tagjai nem nyúlhatnak hozzá a motorokhoz. Azaz a versenyzők saját szakértelmükre hagyatkozhatnak csupán, amennyiben valami műszaki gondjuk akad.

A másik jelentős változás, hogy a Nagyszeben központjában megtartott látványos bemutató helyett ezúttal egy hagyományos, a terepen megszervezett prológ dönt arról, ki melyik helyről startol a szerdai első versenynapon.

Ez alapján a korondi Józsa Norbert Levente (fotó, jobbra) a 16. helyről indul a legnehezebb, Gold kategóriában, míg a jelentős Dakar-tapasztalattal rendelkező szatmárnémeti Gyenes Emánuel (fotó középen) a 15. helyről startol a második, Silver kategóriában. Utóbbi versenyzővel kapcsolatban el kell mondanunk, hogy ő az egyedüli a világon, aki eddig valamennyi Red Bull Romaniacs versenyen elindult és célba is ért.

Az idei viadalon, amely amúgy a „Vertical Madness Reloaded” művésznevet viseli, összesen 121 versenyző állt rajthoz öt nehézségi kategóriában. És amint azt már a cikk elején említettük, Józsa és Gyenes mellett további öt magyar(országi) pilóta is elindult az idei versenyen: Hostyánszki Tibor, Holló Bence, Márkus Róbert és Molnár Gábor a Silver, Jager Nobert pedig a Bronze kategóriában.

A 2021-es Red Bull Romaniacs befutója július 31-én, szombaton lesz.


További sporthírekért keresse az Erdélysport.hu híreit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: